Cape Tribulation

Nar vi gick och la oss igar kvall hade vi ingenaning vad som vantade os idag...

Klockan stog pa sex och vi hoppa i kladerna och gick ut och satte oss i bilen for att aka ner och jobba, da kommer Rolf nerspringande i strumporna. Han hade vart vaken sen 5 och skulle forsoka hora oss nar vi vakna men han sa att vi var alldeles for tysta, haha! Det han hade pa hjartat var om vi vill aka med honom och Roger (kompis fran Sverige) till Cape tribulation (jatte fint stalle ovanfor Cairns regnskog moter barriarrevet) De skulle aka klockan 10, vi tveka inte och akte med!

Det har vart en spannande dag, manga stopp och sett massa. Rolf korde som en biltjuv med dodslangtan, sa bilfarden satt pa man pa helspann, speciellt nar vi var ute i Cape da det var grusvagar upp och ner och i vattnet! Jag ar glad att jag lever fortfarande! Jag har aldrig skrattat sa mycket, tva gubbar som gnabba med varann hela vagen! Roger hade gjort mackor till alla pa morgonen och de var tjot om dessa mackor hela dagen! :D Mest nervor under bilfarden var nog Roger, Rolf brot ihop av garv efter vi kort ner i vattnet nar Roger holl pa att hoppa ur byxorna!

Ibland undrar man hur slumpen avgor, dar sitter jag och Jesper pa andra sidan med tva svenska gubbar och aker bil i regnskogen!?

Jag lagger ut bilder pa var fina dag:


ett lyxhotell som Rolf visa oss! strandtomt! :D






Port Douglas hamn




utsikt over the 4mile beach :)






bergen e grymaaaaa!


mossman










socker skordas


grym utsiikt, awesome


en tupp kom gaende och var sugen pa mackor!


Cape beach


Rolf kor igenom vattnet! :)




Jesper nar vi vantar pa farjan :)

Det var denna dagen. I torsdags och fredas har vi bara grejat med bilen, kopt virke och tillbehor! vi har gottat oss lite vid lagunen ocksa! :)


simfotter jag hitta pa tippen, jag fick de gratis av den snalla gubben, som jag inte forstar ett ord av vad han sager :P


soffan klar och inne i bilen, fina fack under for lador!


kylskap :D nu malat lila! :)


nya satoverdrag


fint fack bakom sooffan, jeppe bygt in :)


fika i garaget :D

Nu stanger internet! Mera blogg nagon annan dag :)

alla som traffar min lillasyster maste pussa henne fran mig! :)

Pusss&kram <3

Onsdag

Hallo everybody allihopa! :)

Rolf ar hemma! haha. Rolf skulle vara borta i 10 dagar och vi var helt sakra pa att han skulle komma hem i mandags. Men ingen Rolf kom, konstigt tyckte vi. Tisdagen gick och ingen Roffe kom. Idag nar ett tag hade gatt borjade vi undra om det typ hant nagot och jag smsa hans dotter. Som sa snallt beratta att han landa om en timme. SKONT! Han flog tydligen fran USA i mandas.

Sen i Lordags nar killarna stack sa har vi hunnit greja en heldel. Dagarna har gatt at att bygga bil och gottat oss en del. Vi har haft grymt fint vader sen killarna stack stralande sol och runt 35grader! Jag traffade en gammal innebandy kompis som vi har solat med en dag och nu precis vart och grillat med myycket trevligt!

Idag har vi kommit sappas langt med bilen att det ar dax att kopa virke imorgon. Vi har gjort klart soffan skissat lite pa varianter och fixat diskbank och falt ner diskhon i den! Senil som jag ar la jag bort bilnyckeln sa en timme gick att att leta efter den. da jag lagt den i grannens garage.. Ibland undrar man!

Nu ska jag inte skriva mer utan ni far njuta av vara fina bilder pa vart underverk och vara harliga dagar :)


Pa promenad till Bannings:) Typ hornbach hemma!




varm dag att promenera i :)


skelogd:D


lag och sola med vara svenska vanner och sa la sig denna fagelman bredvis oss, han ar ett med dem ;)


var nyinkopta bilstereo :D ska vara ett fack over, inte klart!


Nymalat! maste saga att det blev valdigt fint och klatshigt (Y)




Jesper gor ett grymt jobb med soffan! :)


nytt campingbord!


nya overdrag till saterna!




solbrand och valdigt trott Therese!


fran grillningen med tjejerna ikvall! :)



Det var allt for denna gangen! :) Som sagt imorgon blir det virke sa nasta inlagg hoppas jag pa att vi har kommit en langre bit pa bygget :)

Nu ar det dax att ga hem och greja i garaget. Rolfs kompis kommer imorgon bitti  sa vi ska bo i garaget i en vecka sa vi ska badda och fixa vara saker. Lediga imorgoon sa SOVMORGON! val behovlig sadan :) Nasta vecka ska vi fa jobba mera. KUL!!

Ta hand om er dar hemma och njut av Sverige for mig med! <3

Basta inkopen idag! :)

Idag har vart en valdigt fin dag! Grymaa inkop, efter varat jobb sa akte vi till soptippen dar de har en sakallad buy back shop, dar vi kopte en soffa, en diskho och en grej till baltet for 10 dollar, dagens helt klart basta kop! Varan bil kommer helt klart bli den snyggaste backpacker bilen eveeer!!!!!

Efter det greja vi lite med sakerna och sedan hor man Anton helt lycklig, da har han sett att U2 kommer till Australien sa da fick vi kopt biljetter den 9December i Brisbane pa det hela! Inga daliga inkop denna dag.. Detta vaar da inte riktigt lika bra pris, men kommer blii gryymt!!! :)

Idag ar Antons och olivers sista dag med oss pa en manad da de aker till Bali imorgon bitti, sa vi bestamde att ha en gemensam Tacos middag pa de hela! Riktigt trevligt, blev dock sjukt matt :P

Nu har jag och Jesper en helg full med arbete framfor oss, resturang, hotell och bilen, tycker det ar sa kul att greja med bilen och se hur grymt det kommer bli, langtar till de blir road trip!! :)


handig?!


lycklig :)


:)


Min skaggiga guldlock grejar :)


varan fina diskhooo! :) och grej ttill baltet!


Anton efter att hittat U2 biljetter och fatt kopt de pa jespers kort :D


SUPERMAN


vet inte riktigt vad det ar med golvet, men det tilltalar Anton valdigt..


vart overgivna tacosbord :)


ny position, han tror att han ska fa massage, var tydligen skyldig honom de??


raknar ut allas skulder till varann..


Oliver underhaller sig med kort spel, hans favorit!

Nu ar det en manad framfor oss utan grabbarna, gott om du fragar mig :D Hoppas det kommer ha det trevligt, fast det tror jag garanterat! :)

Hort att det snoat hemma? Sjuuukt anda! Saknar ju hosten lite, de har ju sin charm, men det ar anna gott har :D

Ta hand om er! <33


Bilder

Idag blir det bara en liten bildblogg skriver lite till de, har inte sa mycket tid att skriva pa. Har fullt upp att skypa med Mormor och Oliva och sedan pappa :)


tre kockar som slass om plattorna i koket! :) Alla ska laga olika mat pa samma gang, succe!!




Har ar varan "nya" bil :) Idag har vi kopt en ny stereo och massa farg att mala den med inne, sa vi har grejat med bilen hela dagen, malat och pillat!


Jag har fatt det kvinliga jobbet att stada ;) fint blir det! :)


Anton blev riktigt trott av att arbeta lite :)


Var fina maddrass som Anton fatt uppgift att tvatta :)




Anton spraymalar vara vaggar, bast att ha mask ;)




Jesper donar med att forsoka fa in var nya radio :)


lagg market till datan pa panelen, gar ju inte att jobba utan musik? :P

Nu har ni sett vad var dag gatt till :)!

Nu ska det skypas vidare med Ollebollee :)

Ha det underbart dar hemma! Love you


Utkast: Okt. 16, 2010

Nu kanske det ar dax for lite uppdatering for er dar hemma :)

Dagarna flyter pa och jag trivs ratt bra har nu. Jag och Jesper stadar resturangen varje morgon och har lite andra sma jobb. Sa dagarna blir valdigt langa da vi gar upp halv 6 pa morgonen, de e ratt gott att komma upp men man blir riktigt trott imellan at.

Rolf har precis dratt till San fransisco i 10 dagar sa vi bor nu i hans lagenhet sjalv, maste saga att det ar valdigt gott! :) Igar hamtade vi varan bil som var klar i verkstaden sa da blev det manga akturer, shoppa till bilen och massa saker till oss sjalva, det var riktigt kul! Vi borjade stada och greja lite med den pa kvallen!

Idag efter att vi stadat resturangen sa drog vi till ett bilstalle och kopte sprayfarg och har borjat mala den invandigt sa vi far det hemtrevligt inne! :) det ar sa kul att greja!! Vi har ocksa letat lite bilar at Oliver och Anton lite intressanta hitta vi i tidningen sa far se om de hittar nagon, de aker till Bali om en vecka sa de blir nog ingen innan de aker.

De narmaste dagarna kommer nog ga till att fejja med bilen, bygga kok och sang och mycket annat smatt och gott! Sedan har vi bestamt att vi ska kolla upp lite sma tripper som vi kan aka och gora med bilen medans vi ska vara kvar i Cairns, lite mer vattenfall, klappa Koaler och Cape trabilation ar nagra onskemal fran mig, och jesper med :) Sa det kanns riktgit bra och fritt med bilen, kul!

Har inte med mig kameran nu sa kan inte lagga upp nagra bilder, men ska lagga upp lite fina pa bilen nar vi grejar! Lovar ;)

Jag saknar er sa mycket, saknar faktiskt Sverige med lite, fast det ar ju kvar nar jag kommer hem och det ar underbart har med :)

mangaaa kramar!

sjunde oktober

Hallo mina kara lasare :)

Efter en valdigt seg dag igar, jobbade pa morgonen sen var jag valdigt trott och yslig resten av dagen. Fast vi gick pa en valdigt fin shoppingrunda pa dagen da vi hitta en rolig butik typ overskottsbolaget hemma eller nagot :D Vi kopte en liten sot kaffekokare, en vattenkokare, bestick och massa bra att ha grejor! :) Pa kvallen akte vi och jobbade igen, stadade ett dagis. Somnade gott pa kvallen och sovmorgon.. :)

Idag har vart en skon dag. Blev vackt av att rolf kom in helt lycklig, var bil hade gatt bra i verkstaden, massa bra grejer bytta och inga storre fel. Bara tva nya framdack och nagot mer som var kvar att fixa.Vi at en mysig frukost, sen promenad till lagunen och tog ett bad, handla lite och gick hem. Precis nar vi ska ata kommer Rolf igen, nu skulle vi hamta dack, vi fick se allt han gjort med bilen och vi akte och hamta tva nya dack. han fixa tva helt nya for 150dollar, han ar for bra! :) Sa nu ar det nara till var bil ar klar och registrerad. Da ar det bara att borja kora och inreda den, laaangtar! Efter detta akte vi och stada dagis idag med. Nu ar vi ny duschade och fina och snart promenad hem, sova i tid da det ar stada resturangen imorgon.

Maste beratta om i tisdags jag fick med mig Anton och Jesper pa att dansa Zumba, det var kanske 500tjejer 2gubbar och jeppe och anton :D De var riktigt duktiga, kanske inte hade riktigt ratt takt men gud vad rooligt det var. De tyckte de va kul sa de till och med hanger med pa fredag igen och har tjatat med Oliver och Rolf, det kan bli hur kul som hellst att se... :D Jag har film pa nar de dansar sa ni far se nar vi kommer hem ;) Ska inte glomma filma pa fredag.. Kan saga att Jesper var riktigt duktig pa att skaka rumpa, Anton hade lite svarare med hoftrorelserna, men var inte feeg :)


mys i garaget


lite kortspel pa gronamattan igar kvall


helt plotsligt var det en flygande kakerlacka i garaget, fraga mig inte vad de forsoker gora med den..

Ha de underbart mina skona..
XOXO

Vattenfall i massor

Igar vad en hel lyckad dag, utan att det pissregnade nast intill hela dagen. Jag tillochmed fros, trodde inte man kunde det i detta land.

Morgonen borjade med att klockan ringde 06.00 och Roffe kom och hamta oss och vi hjalpte honom att stada resturnagen i en halv timme innan bussen kom och hamta oss, trott som jag var sa somnade jag varje gang vi satte oss i bussen! zzzz... Forsta stoppet var vid ett gigantiskt trad som han jamforde med tradet i avatar.


det var maktigt!

Efter det akte vi till en valdigt fin sjo och dar fick vi frukost, agg och bacon och vi badade i sjon, de fanns sota sma skoldpadder i vattnet


En cool fagel som strossa runt lite overallt


en liten skoldis, dalig skarpa men!

Nu akte vi forbi ett hal som hade bildas av en vulkan som var typ 50m ner till vattnet och sen trodde man att de var typ 200m man kunde dyka under vattnet, frakt men vattnet och halet sag riktigt akligt ut!



Sedan var det dax for forsta vattenfallet dar man fick hoppa i och bada i det, riktigt frakt, men jag var sa himla frusen efter doppet i sjon och allt regn sa jag tog ansvaret for fotograf nar killarna bada.




strandad sal??


lek och stoj






Jesper ska forestalla en sjojungfru?


frusna jag....

Efter de vattenfallet var det lunch pa en pub, helt okej, valdigt friterat bara! Sen var det nasta vattenfall, helt klart coolaste och dar hoppade jag med i och bada, darfor inte sa mycket kort, jesper tog med sin undervattenskamera sa dar finns de manga coola kort! :)


vackeeert

Pga allt regn sa tog jag inte sa mycket kort det sista for var sa radd att det skulle ga sonder sa de e jesper som har mest kort! Men vi akte till 3 vattenfall till alla var maktiga pa det sista stallet grillade vi korv innan det var buss tur hem! Mycket fin dag, vi tog en dusch pa vart foredetta hostel innan det bar av till Rolf, vi var trotta och sangerna var sa sjukt skona, sov som stocker till 10 imorse!

har kommer det sista korten fran min kamera




Anton gick in for touren, den hette barefoot tours och han korde barfota :D








Anton efter en dag i regnet! :)

Idag har vart en go dag, vadret har vart bra och Anton har lyckats fa en riktigt harlig branna, vi gjorde frukost vid lagunen och tog ett bad, sen kom Rolf och hamta mig och jeppe och vi akte och kopte bilen, och korde den till verkstaden, sjukt spannande att aka med nar jeppe korde pa fel sida men det gick sa bra sa :). Sedan har det bara vart handla mat och tat det lugnt och nu sitter man har igen.

Imorgon ar det upp och jobba pa morgonen sen aka och kolla grejor till bil och fixa med banken! KUL

Ha de underbart, saknar er!

XOXO


Oktober

Tjabba tjena halla!

Idag har varit en valdigt lang dag, klockan pa sex och ner och stada resturangen sjalv for Jesper och Anton hostryckstvatta hus typ.. Nar man kom hem var vi valdigt trott. Men klockan 11 Kom Rolf och hamta oss for att aka hem till honom och fixa i hans garage dar Anton och oliver ska bo fran och med imorgon och jag och jeppe har fatt hyra in oss i hans gastrum for en billig peng, han ar hur shysst som hellst.

Nar vi var fardiga med garaget sa tog Roffe fram dagens tidning och borja kolla lite bilar for oss, sa hitta han en sadan Toyota som vi kollat pa, fast den var inte registrerad och lag ute for 1500dollar, sjukt billigt, han ringde och vi akte dit med en gang. Vi prov korde och Rolf sager att jag koper denna om inte ni vill ha den tar jag den, han far ner den till 1300 och den ska till verkstad och bli kollad och registrerad. helt klockren!!

Nu ar det bara for mig att Jesper att borja greja, deen ska inredas och massa ska kopas! Ska faktiskt bli riktigt kul att bygga allt sjalv, nu nar den var sa billig har vi ju faktiskt pengar att greja med.

Oliver lag sjuk pa sin fodelsedag, vi sjong och han fick massa fina presenter! Men han lag nastan i sangen hela dagen, utan nar Rolf kom med pizza och tarta pa kvallen! Men vi har sagt att han far bestamma en ny dag nar han fyller ar sa vi kan fira han ordentligt!

Idag har det varit skit vader och inte alls kul, nu sitter vi har vid internet efter en paj till middag, finfint! Imorgon ska vi typ utflykt till massa vattenfall de hamtar oss 07.25 och 06.25 ska vi jobba en halv timme pa resturangen och stada, sa det ar lagg dax efter detta!


Olivers fina present pa morgonen :) vi var riktgit nojda med var inslagning.


Roffes garage och Anton och Olivers nya hem! :D

http://www.youtube.com/watch?v=H8AB45nAbY4
har ar en film fran garaget!

Uppdaterar snart igen, fran morgondagen :)

Pussar&Kramar

RSS 2.0