Förlåt,förlåt.. Äntligen bloggar jag!

Nu är det redan den 26 februari, tiden går så fort, det är sjukt. Det har hänt så mycket för oss dessa veckor sen vi sluta jobba så jag har inte haft en chans att blogga, så fort jag haft internet har jag haft så mycket annat att göra, så bloggningen har fått komma i andra hand..

Efter jobbet så började vi sakta åka uppåt, vi stanna på rastplatser och sov på nätterna och på dagarna har vi bara svängt ner till havet och det har vart underbara stränder hela vägen, vii har haft så mysigt verkligen! Som sagt så skulle ju Erik köpa våran bil och han hade bokat biljett till Gold coast så han skulle vara här 1 mars och köpa vår bil. Så för ungefär 5dagars så bestämde vi oss att vi vågar boka biljetter till Bali så vi gjorde det så vi flyger dit den 3 mars, allt klappat och klart, såå GÖTT! Så kom vi till Byron bay i Tisdags, vi hade en jätte mysig dag promenera till Fyren och bada och hade det gött, sen på eftermiddagen gick vi till ett Internetcafe, så började Jesper prata med Erik, tror du inte det missuppfattat varann, Jesper pratar dollar och Erik kroner, helt sjukt att han trodde att han skulle kunna köpa vår bil för det priset, menmen! Lte go panik, lite mier än 1 vecka kvar tills vi ska flyga och vi har en bil som måste säljas! Nu sitter vi i den sitsen vi inte ville sitta i, att vi måste sälja den i stress! Vi har nu hållt på i 4 dagar, vi har haft en del om kollat på den, får verkligen hålla tummarna att ngn nappar, annars var jag idag och kolla och det går antagligen mot någon avgift att flytta biljetten, får inte hoppas att vi behöver det, men tur att det går! :)

Tur är iallafall att Byron bay är en sån Backpacker ställe, varannan bil är till salu och det är vanar överallt och det finns en heldel köpare med! Så vi var iallafall på rätt plats när det hände! Byron är en väldigt mysig håla, gryma stränder, stan är det fart i 24/7, det är så mysigt! Våra dagar går mest ut på att ställa bilen på bästa stället så folk ser den, hänga upp lappar, och visa den! Det blir en heldel promenader och bad i mellan åt!

Igår eftermiddag så fick vi för oss att springa upp till fyren och ta den jobbiga vägen upp, för alla trappor och sen en annan väg ner, den rundan var inte okej! Jag tror jag orka första trapporna sen dog jag, vad har hänt, tappat allt! Så nu får jag börja springa, mamma som anmält mig till midnattsloppet och allt, dax för hårdträning, slut på semestern nu tror jag.. haha ;) Jag skyller på att det var så jävla brant och jobbigt, om det vart en vanlig runda hade det nog känts lite bättre, hahaha!

Så nu har vi 4dagar på oss tills bilen måste vara såld, så vi kommer hänga här i Byron och göra allt för att bli av med den! Om någon känner någon som är här och vill köpa bil, så finns det en :D Hade vart så skönt att bli av med den nu!

Nu ska ni får lite bilder från vår trip hit upp.


alla hjärtans dag! :)


några slöa kängrur som mös på Pebbly beach


Gröt sugen kalkon i vår kastrull :)


Port macquire, fin stad


göttar på en väldigt mysig strand vi hitta!


vackert!

Det var allt för denna gången! :) Lite uppdatering iallafall, håll era tummar för oss nu, hoppas allt går vägen!
Så ska jag uppdatera er snart igen!

Kärlek till er där hemma! <3

Majs jobb avklarat, äventyr nästa! :)

Nu är det dax igen, lite mer bloggande. Efter nu 10 dagar på majsfältet så jobbade vi vår sista dag idag lördag. Ted vår arbetsgivare, var väldigt ledsen över att vi jobba så kort, han berhövde verkligen folk. men vi kände verkligen inte för att jobba längre, så så fick det bli. Jobbet har gått bra, tidiga morgonar och lerigt och blött för det mesta har väl vart lite jobbigt men annars tycker jag att majsplockningen har vart helt okej! Lite segt ibland, men dagarna går ändå väldigt fort! Intressant och veta hur långt man faktiskt går när man vandrar fram och tillbaka i fältet. haha, tror det är en bit! Här kommer lite bilder:


det fina raderna med majsväxter.. haha


såhär vacker e man... myggnätet är guldvärt :D


varför vara i lera och sörja, när man kan vara på is och ha de glatt?? :D


Teds bil, jag tror man måste ha en sånn bil för att få bo här, typ alla har en gammal sliten toyota landcruiser :P

Det var alla bilder jag hade och bjuda på :)

Nu går tåget uppåt mot gold coast i lugnt tempo. Erik som vi va hos i Adelaide vill väldigt gärna köpa får bil där så fort vi vill sälja den så vi får väl se hur lång tid till vi är bilägare. Vi har inte bestämt riktigt hur resan kommer se ut och när vi säljer den, men det löser vi på vägen upp. Vi har iallafall bestämt oss att vi ska ha en månad på Nya zeeland, har fått så mycket bra tips och vad vi måste göra där så det känns som 1 månad bara kommer rinna iväg där! Tacka Cattis och Liza för alla tips!!! :) Vi hyr nog en sånn här bil där så vi akn ta oss runt hur vi vill!

Har inte så mycket mer att skriva nu, återkommer med mer efter nästa äventyr som händer.
fortsättning följer!
<3 <3

Majsplockning!

Heej mina nära och kära! :)

Här är det en regning lördag eftermiddag i Australien. 16grader och pissregn hela dagen wihooooo..... Efter 3 hårda dagar på majsfältet var vi lediga idag, inget bra tyckte vi som bara vill jobba, för i denna hålan finns det inget att göra! Men imorgon är det tillbaka på fälten igen. Idag sov vi ut riktigt länge, bara mys och film halva morgonen. Handlat lite och sedan hårdträning i regnet, det ända man kan göra, rätt bra iofs :) Nu är Jeppe och tar en lång dusch medans jag bloggar. :)

Nu ska jag berätta hur veckan sett ut, har tyvär inga bilder att bjuda på, ska ta med mig kameran till majsfältet, så nästa inlägg lovas bilder! Vi kom ju hit till denna campingen i måndags som jag berättade, och han fråga om vi ville jobba. Vi tänkte på det över natten och besluta att testa det, så i tisdas kom en gubbé med stripit skägg och inga tänder hahah och visa oss vad vi skulle göra och sa till oss att vara utanför hans hus 05.45 på onsdag för att åka buss till ett majsfält. Denna dag startade en skogsbrand bara några kilometer här ifrån, det blev typ 45grader och det kändes som man stog nära en eld typ, sjuk känsla! Så på morgonen när vi kom till honom så kunde inte bussen ta sig fram pga att vägarna va avstängda för branden så alla fick vänta 1h innan vi kom iväg till ett annat fält! Det gick bara bra att plocka, det man gör är att gå och dra bort pålen som maskinerna missat när det skär av majsen, väldigt enkelt egentligen. Vi jobba kanske till 12 denna dagen.

Dag nr 2 på jobbet kom bussen iväg, vi åkte en bit och jobba kanske 5h sammanlagt. Man får betalt på bussen med riktigt bra, specielt igår när vi åkte buss i typ 2h, lätt förtjänta pengar :) Igår jobbade vi i typ 9h, så sjukt trött i min arm, alla plockar med två händer och jag kan bara göra det med 1 och försöker göra det lika fort, sånn mjölksyra vaa, träningsvärk idag, jaa tack! haha.. Lerigt är det med, mina stackars gympa skor hinner aldrig torka, de kommer snart ha gjort sitt.

Jag måste berätta med, i torsdags morse vid kanske 5 tiden efter frukosten och jag ska precis gå ur bilen ser jag en gigantisk spindel i taket, jag får panik och flyger ut, den var stor och håriig...... jag trodde ärligt jag skulle döööö! Jag säger bara taacka Peters julklapp, insekts sprayeen! Den kröp in i våran vägg, Jesper drog på sig arbetshandskarna och spruta in sprayen i väggen, spindeln kom ut och mådde nog inte såå bra, mera spray på honom haha, sen la han en stor handduk över honom och lyfta ut honom! Jag kan säga att denna spindeln har fastnat på min näthinna, jag letar spindlar överallt nu... Gud tack Peter och Jesper att vi överlevde, haha! en på jobbet sa att de inte är farliga, lite svårt att tro honom, men får la hoppas att det är sant.

Vi tror att vi jobbar tills fredag, vi får se men det lutar åt det nu iallafall, då kommer vi tjäna lite mer än 1000dollar typ beroende på hur många timmar det blir men lite mer än 7000 kr är aldrig fel för 11dagars arbete! :)

Som sagt det händer inte allt för mycket här i Orbust som den lilla hålan heter, jobb och lite träning är väl allt haha, men lovar bilder och nytt inlägg snart!

Jag saknar alla mina vänner världen över och inte minst min familj och Sverige <3
älskar er!

RSS 2.0