Nu drar vi till Nya zeeland!

Hallo där hemma!

Nu sitter vi i lobbyn efter att checkat ut från hotellrummet, tat en lång promenad genom hela Sanur och ätit lunch. Klockan 19.00 kommer en taxi och hämtar oss och tar oss till flygplatsen!

Denna veckan har vart kanon. Vi har haft bra väder så mycket sol och bad! Vi har promenerat strandpromenaden och kollat på grejor! Det märks att det är lågsäsong för det är inte alls så mycket turister!  Hotellet har vart toppen precis vid stranden som jag berätta i förra inläget!

Jag lägger ut lite bilder på stället. Jesper ska göra lite grejor på datan nu när vi har internet så jag ska vara kortfattad :)


nysimmad Jesper :D


Så här söt kan man också vara när man kommer ur duschen.. hahaha


lobbyn (här sitter jag nu)


Hotell området är mycket lummigt och mysigt!


poolen


resturangen och havet


GÖTTT


klädeeer




riktigt fint! växte ut rakt över gång vägen i typ 1.2m höjd..


lite Sverige! :)


Jeppe i ett träd :)

Såå nu är det dags för Nya zeeland. Det ska bli riktigt kul och spännande! Det är inte så varmt där mellan 10-20grader så vi kommer nog frysa lite, och jag som bara har ett par lång byxor med mig haha.. Kommer nog hinna tröttna på dem. Jag hoppas vi hittar internet så jag kan blogga. Tror det kommer gå bra!

Jag har mitt SVENSKA nummer just nu. Så om det är någont så är det den som gäller, får se om jag köper något annat i NZ!

Nu får vi hoppas att allt går smidigt inga problem att komma in och att bilen är enkel att hämta ut! Men det tror jag nog det kommer vara :)

Vi hörs snart!

Soo loong <3


Sanur efter 6 mysiga dagar i Lovina!

Idag åkte vi från Lovina ner till Sanur. Vi har haft det väldigt mysigt i Lovina, det var lite väl lugnt där bara, och vi hade inte så jätte bra väder så lite lite att göra. Vi började ju med den underbara delfinsimningen.. Awesome!!! Sedan slappa vi vid poolen och tog det lugnt. Söndagen var rätt regnig, vi var väkdigt sega på morgonen och var nog kvar på rummet ända till lunch. Vi hitta ett mysigt cafe där vi käka och sedan var vi på hotellområdet. kolla in zoo och tog kort! Måndagen och tisdagen var ganska lika. Vi låg vi poolem tog promenader och har verkligen bara slöat. Nästan lite för slöa! :) Men i tisdags bokade vi att åka ut med båt och kolla på delfiner. Så på onsdag morgon gick vi upp 05.15 och 06.00 åkte vi ut med en liten båt och kolla på delfiner. Det var verkligen jätte mysigt och soluppgången kom upp bakom berget. Ända nackdelen var att det kanske var 20 båtar till ute och alla skulle se delfinerna så man låg ju på varann, hahhaah! Men det var en hel lyckad morgon. Efter frukosten sten somna vi och sov ett bra tag. Vi boka taxi för idag och tog en sista promenad i Lovina. Vi hitta en ny resturang som var jätte billig och god. synd att vi hitta den sista dagen. :)

Imorse gick vi runt och tog kort på allt så vi inte missat något. Jag fick mata min fina delfin igen. Vill bara ha en egen :) Sedan klockan 10 satte vi oss i bilen i 3h ner till Sanur. Här bor vi verkligen toppen. Resturangen ligger på stranden vi har solstolar på stranden som tillhör hotellet och det är en lång strandpromenad att gå på. Och här städar de stranden så den är mycket finare än Kuta. Gillar detta, här ska vi nog må gott de sista dagarna :D
Vi har inte planerat något så vi får se, går många båt turer här ifrån, så man får kanske hitta på något sånt. Sen är jag inne på att hyra cykel någon dag och ta sig nerråt en bit. Vi får se!

Nu är det bara 6 dagar tills vi flyger till Nya zeeland. Tiden går foort, jag hinner bara blinka så är jag hemma. Jag ser riktigt mycket fram emot NZ, ska bli ett riktigt äventyr.

Tyvärr va jag så seg när delfinerna kom upp och hoppa så de flesta kort är bara tagna på havet! Men här kommer lite kort tagna i veackan!




Mysig soluppgång


Vackert


lägg märket till delfinerna vänster i horrisonten


Hej delfiner <3


Hopp, jag är lite sen men jag fick med dem lite iallafall! :)


jump


vår söta kapten! Jespers skägg om 50år :D


Den fina båten! :)


Krokodil som bodde utanför oss!


Bambi


Sista frukosten


En Leguan


söt sak! Ingenaning vad för något


Austun tränar min bästis innan jag får mata honom! :)


rocka rockring kan han med <3

Jag har precis vart och ätit på hotellet och jag lyckades beställa in det starkaste jag någonsin ätit!! Kändes som det skulle komma eld ur munnen på mig när jag andades.. Men smaken var god. haha!

Jag lovar att göra ett inlägg innan vi lämnar Bali. Jag vet inte hur det kommer vara med Internet i NZ så ni får inte bli oroliga om jag inte skrivit något, men jag tror inte det kommer vara något problem men farmor och farfar och alla ni andra som bara följer mig här! Det är ingen fara om det dröjer lite längre tid följande månad! :)

Nu ska vi se en film och sova gott! Nu saknar jag er alla så mycket, imorgon har jag vart borta i 7 månader och om 2.5 är jag hemma <3

GOD NATT <3


Simma med delfiner - My dream come true!

Igår kom vi upp till detta mysiga hotell i Lovina på norra Bali. Pooler med delfiner, ett helt zoo med jätte mycket djur på hotell området. Ett riktigt lugnt ställe! Och jag kunde inte hålla mig mer än några timmer innan jag gick och bokade delfinerna. Så imorse klockan 9.30 var det dax!

Det var helt underbart! Jag älskar verkligen detta fantastiska djur. Glädje tårarna rann samtidigt som jag simma. Verkligen bästa födelsedags presenten ever! :) En av killarna som hade hand om delfinerna var riktigt trevlig och vi fick gå med och mata en annan delfin och klappa lite! Vi får komma tillbaka när vi vill och mata! wiie!

Detta är bara ett litet extra inlägg bara för detta var så fantastiskt och måste dela med mig! Mer bilder och vad vi gör kommer i nästa inlägg.

Här kommer underbara delfin bilder :)































My dream has coming true!
Snart kommer mer bloggning. Bara 11 nätter kver i Bali sen är det Nya zeeland, wihoo..

Vi hörs snart.
Puss&kraam

Sol, bad och försäljare!

Nu sitter jag på Mcdonalds vid Kuta beach. Jesper är och surfar med Robert och hans kompis som är vänner hemifrån. De flyger hem ikväll efter att vart här på Bali i 1.5månad. När jag står i kön till att köpa en dricka så får de ström avbrott här på Mcdonalds. Så wifit är nere, så hoppas att det kommer tillbaka snart så jag kan publicera dettta inlägg.

 

Nu har vi vart här i Kuta i ungefär 5 dagar. Det är så sjukt mycket turister här, du kan inte gå en meter utan att någon drar i dig att du ska ha massage eller taxi… Jag tycker det är lite för jobbigt! Stranden här i Kuta är inte så fin! Smutsig och samma här bara massa säljare som inte lämnar en i fred. Därimot är solnedgångarna jätte vackra och surfvågorna perfekta! J Hotellet vi bor på är så vackert, det är 4stjärnigt och de håller på att bygga ut det, därför tror jag att priset var hyfsat billigt! Vi har ägnat de dagar som vart fina med att ligga vid poolen och sola och bada! Shoppat har vi också gjort. Billigt är det, och svårt att låta bli. Väskan som var övervikt när jag kom hit :O

 

Igår när vi var ute och åt fick jag skypat med mormor och morfar och sedan Stefan mysigt! Sedan bestälde vi in varsin kaffe. Tror ni inte att när hon ska ge mig mitt kaffe så tappar hon det rakt på mig, ajjjjj! Det var varmt och min klänning blev kaffe färgad. Inte lika kul, hon skämdes fruktansvärt mycket och hjälpte mig att tvätta klänningen, tyckte lite synd om henne! Men fy vad varmt det var!

 

Nu är det bara onsdag och torsdag kvar här sedan bär det av till norra Bali. Tiden går fort fort. Vi har fortfarande inte bestämt oss vad vi ska göra de sista 6 dagarna men antingen åker vi ut till Gilli island, eller till ett ställe som heter Sanur, det ligger inte så långt härifrån och ska vara mycket lugnare och ha vackra stränder! Någon av dessa allternativ lutar det åt nu, vi får se.

 

Idag är det en riktigt svettig dag, bästa dagen httills. Det är olidligt i solen. Här inne på Mcdonalds har Acen stängts ner när strömmen gick och svettet rinner på mig, blää ;)

 

Nää nu ska jag sortera lite bilder och vänta på att ströömmen kommer sedan publicera detta och kolla lite utbildningar då det är dags att söka om man nu ska plugga i höst. J

 

Bilder kommer här




Solnedgång på Kuta







Starbuckss


hotellet från balkongen


mumms


massagen


poolen och poolbaren :)


affärsgatan ;)






Det var allt för idag :)
Saknis er!
PS. Tsunamin når inte Bali alldeles för mycket öar ivägen! Tur är det! Det är så hemskkt, vad händer med världen?! Hänt så mkt konstigt sen vi åkte. Naturkatsrofer efter varann. Hoppas turen fortsätter så att vi är hemma innan nästa. DS
Love <3


Sista dagen i Ubud, Kuta nästa

Nu har vi redan varit här på Bali 1 vecka och det är dags att byta hotell. Enligt våra planer så visste vi inte riktigt vad vi skulle denna veckan som kommer, men vi har ändrat oss lite och åker ner till Kuta nu i en vecka sedan delfin hotellet så är det de sista sex dagarna vi vet.

 

Just nu sitter vi på vår sista frukost på detta hotellet allt ska vara ner packat innan 12, hoppas vi lyckas med det, haha! Dagarna här vart väldigt lugna och sköna här. Vi har inte gjort så mycket utan mest bara njutit av lugnet!

 

Första dagen gick vi bara runt och fick överblick över stället och sedan kolla på paraden för det var deras nyår. Dag två fick vi inte gå utanför hotellområdet för de var deras sett att fira nyårs dagen. Det blev bada i poolen och ta det allmänt lugnt. Dag tre gick vi en riktigt lång promenad bland risfälten det var riktigt fräckt, så fina vyer. När vi gått där en stund träffa vi en kille som ville visa oss en väg ner till ett vattenfall och runt så vi kom ut på rätt väg. Så fort det blev brant eller halt så skulle han bära mig på ryggen, hahah! Var typ läskigare tyckte jag men men.. Det var en riktigt fräck väg och det var roligt att vi hängde med honom när vi kom fram gav vi honom 20kr ungefär för han hjälpt oss, och han var helt till sig och undra vad vi fick alla pengar ifrån.. Där gjorde man någons dag J

 

Dag fyra var vi i monkeyforest, många apor var det. När vi gick in köpt vi bananer för att mata aporna med. Gud va åpna det var, när banerna var slut så kom en apa och börja dra i min väska och klättra, av ren panik släpte jag den han börja göra sönder den och tog den över huvudet för att hitta något. Jesper sprang och hämta en vakt. Apan hitta mamma sarong och tog den och stack. Så nu är apan riktigt snygg i en blå saraong. Som tur var va det ingen större förlust. Senare på dagen när vi gick igenom skogen igen så kom en apa och försökte få tag på en påse Jesper hade under armen och drog ner byxorna på honom. Riktigt spännande ap dag.

 

De andra dagarna har varit rätt lugna, marknad och stan, poolen och ätit! Nu får vi se vad det bli för äventyr här näst. Kuta ska vara väldigt turistit och helt annorlunda från detta lugna, vi får se.


en rosa kyckling :P


riiis




våran galna kompis :D


gryma vyer


vackert


min apunge :)


mammas sarong :D


Alla tjejor bär sånna där på huvudet! :)

Nu får det vara allt, måste äta någon frukost också haha!

Såå måste vi tacka Ronja för denna underbata nya design på bloggen puckoponja.blogg.se, kolla in henne :)

Ha de underbart !
Puss&kraam


Bali

Nu är vi här, Bali!
Efter flera dagar kämpande med att få sålt bilen, så var det 2 killar från Beligien som var riktigt intresserade av bilen, men de hade inte riktigt de pengarna vi ville haft. Men i den sitsen vi satt så mötte vi dem en bit under vårt pris. Så i Söndags eftermiddag skaka vi hand på ungefär 40 000kr Hela måndagen gick till åt till att packa och städa. Vi boka hostel två dagar och boka hotell här på Bali. På tisdagen sålde vi den. Så skönt fast ändå kändes de lite hemskt när de körde iväg med den, puuuh! Tisdag och onsdag borde vi på ett hostel i Byron bay och tidigt på torsdag morgon åkte vi med buss till flygplatsen. Allt gick väldigt smidigt, våra väskor vägde 2kg för mycket tillsammans men hon sa inget, får rensa lite till nästa flyg. Vi mellan landa i Darwin och vänta där i 3h innan vi flög till Bali. Att fixa visum gick väldigt enklet och smidigt, inga problem. När vi väl var ute och behövde hitta en taxi så började det med en gång tusen chaufförer och prutning, inte lätt att komma in i det med en gång men vi kom till hotellet. Verkligen helt okej! Vi bor mitt i Bali första veckan i monkeyforest. Ubud heter Stan. Riktigt coolt ställe.

Vi har verkligen prickat rätt dag att komma, på vägen till hotellet berätta chauffören för oss att imorgon(fredag) Firar det nyår, enligt hinduismen, så då är det stor parad och fest, vi var och kolla det var verkligen fräckt( bilder kommer). Men sen idag(lördag) så är det silence day, hela stan i stängd, man får inte göra något inte äta inte ha någa lampir tända, alla ska bara vara hemma. Detta gäller delvis oss också, så idag får vi inte gå utanför hotellområdet. Vi får mat och bara och göra vad vi vill här innan för, för att vi är turister. Men vi får inte gå ut på gatan. Tänk vad religioner kan hitta på.

Så idag blir det en väldigt lugn dag på hotell området. Planera lite vad vi ska göra och ta några bad i poolen.

Våran rese plan i Bali ser ut såhär, vi börjar nu här i Ubud i en vecka här blir det att kolla apor risfält och mysa i stan, kanske hitta på någon utflykt. Vi kommer lämna här den 10mars från 10 till 18 har vi inte något bokat, någon som har något tips? Sedan från den 18 till den 24 mars så har vi bokat ett hotell i norr där de simmar delfiner i poolen, jag ska bada med dem och se show, wihoo! Fam Gustafsson som rekomenderat detta, Tack! Sen från den 24 tills den 30 har vi tänkt att avsluta i Kuta, den störrsta turist hålan, kul att vara där med. Så så ser det ut innan vi drar till NZ!

Det är verkligen billigt här min lunch igår kosta 15 000rp det är ungefär 10kr :D Det kan man ju leva med. :) Thailand är ju dyrt om man jämför! :)

Lite bilder ska jag bjuda på :)



All packning i framsätet..


sista måltiden i bilen


lång väntan på flygplatsen i Darwin


Hotellet, fint :)


utsikt ut mot regnskogen


sötaste lilla apungen


fixar för parad


parad i fullgång




det störrsta odjuret :P


min fina middag!

Nu är det dax för ett dopp i poolen innan vi får middag på hotellet! Jag har fri wifi på hotellet så ska inte dröja tills nästa uppdatering!
Massa kärlek, snart ses vi igen <3

RSS 2.0