Sjukt handelserik dag..

Jag borja morgonen med att ga upp 07.00 for att aka och jobba medans alla killar susa gott! Jag skulle dammtorka en doktors hus! Gick jatte bra :) Nar jag kom hem igen, tror du inte alla killar lag och sov? Svar: JAA! Jag vackte Jesper och vi gick och fixa allt med pengar till bilkop och kontakta killen och de kom till Hostelet! pa vagen investera Jesper i 3 oloppnare med akta kangeruupung som handtag, vet inte om de var en bra eller dalig investering.. :P

Killen med bilen kom in korande pa hostelet och stallde bilen allt kandes bra och vi borja med alla papprerna, och han borjade fylla i, sen skulle jag fylla i en address som de ska skickas till och ser att han har fyllt i arsmodell 86 nar det i annonsen star 96! Jag blir helt i chock, och bara petar pa Jesper och sager - Jesper, vi har blivit lurade!! Vi visa han pappret och han verkade som han inte visste om det och bad bara om ursakt. Vi beslutade oss om att tanka pa de och hora av oss senare, precis da ringer Rolf och vill traffa oss, och vi berattar vad som hant! Han dommer ut killen och bilen helt och visar oss en annan bil som han sett vara till salu, en likadan Toyota arsmodell -00 fast den ar inte ordning gjord for att bo i men vi kan darimot bygga sjalva, Jesper tycker ju om att bygga ;) Vi ska iallafall tanka pa detta! GRYMT MYCKET BATTRE BIL :)

Anton och oliver blev erbjudna att bo I Rolf garage for 60dollar veckan, grymt bra pris sa det tror jag de tar. Oliver har legat jatte sjuk idag feber och dalig mage, far hoppas han ar battre imorgon da det ar hans fodelsedag. Vi andra va nere och grilla vid lagunen och nu Internet. Jag och Jeppe ska upp och jobba 06.30 imon sa snart ar de lagg dax!


Har kommer en bild pa min sotaste lillasyster! saknad <3

Saknar er XOXO

Bilkop&BBQ

Hej dar hemma i Sverige! Hoppas allt ar bra, hort att det borjat bli kallt daar hemma. Har ar de motsatsen.

Igar efter en go dag for mig och Jesper och en arbetsam dag for de andra tva sa va de BBQ pa hostelet som vi var med pa, mycket trevligt! Precis innan vi skulle ner sa smsa killen med bilen, sa han kommer over pa mat och en ol och efter lite tjot skaka vi hand och bilen var varan! Sa nu ar jag och Jesper lyckliga bilagare! Eller det kranglar lite med bankerna sa forhoppningsvis imorgon sa star bilen utanfor oss och fran och med mandag ar varat rullande hem! :)

Har kommer 3 fina bilder


vart hus! :)


life is beautiful.. :) En honda pa kopet e aldrig fel!


Dinooos

Idag va jag och jep uppe klockan 05.30 for att lara oss vart stad jobb pa resurangen, vi jobbade i ungefar 40min sen va de klart for denna dagen ooch lara oss mer pa fredag, kandes lite snopet att ga upp sa tidigt for sa kort stund. Vi var hemma vid lite efter 7 igen, vi soov lika manga timmer innan jobbet som efter :D Sedan har denna dagen med bara rullat ivag, lite sol sen grillning vid lagunen, med lite kott vi aterigen fatt av Rolf! GOOOTTTT!

Imorgon far vi se antingen blir de myckket med bil och pengar, annars blir det att forbereda lite for fredag da Oliver fyller 20, atersta att se vad som hander denna dag ;)

Ha de underbart dar hemma sa kommer snart ny uppdateringar om oss i down under! <3 <3 <3

Hej och ha

tjatja!

kanske dax for lite uppdatering, har blivit tillsagd att de ar alldeles for langt mellan inlaggen. Fast det hander inte sa jatte mycket just nu, sa har inte jatte mycket att skriva!

I helgen har vi gottat oss, kollat bilar, solat och bara haft det bra! Idag har Anton och Oliver jobbat och jag och Jesper fick "ledigt" idag med. Jag har oppnat ett konto har i australien idag sa ar de gratis att ta ut pengar och kan fa lonen dar pa! Det ar meningen att jag och Jesper ska ha de som gemensamt konto sa blir de lattare med all mat och bilkop och sa.

En annan trevlig nyhet ar att tack vare en kompis till mamma som bor i brisbane sa har vi fatt en address i Western Australia sa vi kan registrera vart bilkop dar (lattaste staten att aga bil i), och sa ringde en kille med en bil vi e valdigt intresserade av idag och vi ska traffa han imorgon, sa imorgon blir vi kanske bilagare! :D Jag svarade nar han ringde sa nu har man aven pratat engelska i telefon (har vart en valdigt nervos faktor innan).

Det har vart en valdigt varm dag idag sa vi agnade en liten stund vid lagunen i all var bil letande! Har lite fina bilder fran varan fina stad vi ar bosatta i ett bra tag!


Jespers rygg efter en attack vid frukostbordet!


Jesper i full myrjakt pa diskbanken, han ar riktigt duktig pa att ta hand om disken! :)


lite goa myror :)


Utanfor vart kara mcdonalds, dar de e fri wifi (Y)


vid MC ner mot lagunen.


esplanaden/strandpromenaden


Lagunen




Han gottar sig!


vilopaus :)


lite coola faglar, far vara med! :)

Ni far ha det underbart dar hemma, sa lar jag uppdatera mig om det blir bilkop imorgon, annars lovar jag att det inte ska ta lika lang tid tills nasta gang!

karlek till alla min alsklingar dar hemma! <3

forsta dagen pa jobbet!

Det drojer mellan inlaggen nu mera! Idag har vi haft forsta dagen pa jobbet, det gick riktigt bra, stada ar iofs alltid lika kul! Anton och Oliver fick stada heltackningsmattor i klassrummen, jag dammsog sovrum och Jesper fick torka skit pa toaletterna... Efter 5h jobb ungeffar 700kr rikare sa unna vi oss mat pa resturang. Jag och Jesper blev erbjudna ett stadjobb pa en 5stjarnig resturang och det tar vi nog ett tag framover.

Igar kom Rolf forbi med en stor kottbit, sa det blev grill vid lagunen pa kvallen. valdigt mysigt. Jag har vart uppe bada morgornarna och joggat innan frukost och sen bara gottat oss. Men nu har vi jobb tills onsdag denna vecka innan de blir lata dagar igen.


grillning i full fart, skti vader dock, fast typ 30grader sa dumt att klaga ;)


Lagunen dar vi hanger!

Troligen om vi tar detta jobbet blir vi kvar har frammat november, och bilaffarerna ar i full gang, jag och Jesper ska kopa en van som vi ska bo i och kora runt i Australien. Vi har tittat lite och hittar flera roliga, sa snart smaller det!

Nu ar det dax for skype med min alskade mamma och Ida :)

Hor av mig snart igen!

Love


Sloa dagar i solen.

Hallo alla glada lasare!

Nu har jag hitttat ner till lite internet igen. Vi har haft tva ratta slappa dagar. Igar nar vi gjorde frukost traffa vi tva svenska tjejor sa vi hangde med de till en strand och gotta oss ett tag sen sa var det de omtalade mad monday, nagon krogrunda backpackers gar, Efter middag med tjejorna sa bestamde vi oss for att ga ut till ett av stallerna, jag och Jesper va ute en stund. Det var trevligt!

Idag har vart en slapp dag, Anton och Oliver sov lange. Vi gick runt i stan en stund lag vi lagunen och gotta oss! Sen kopte vi lite mat. Nu har vi hittat hit kanske en film pa det!

Vi har ocksa tack vara madde tror jag, fatt jobb nasta vecka, ska bli riktigt spannande och kul att gora nagot. Det ar en gubbe som har en stadfirma, sa vi far se vad det ar vi ska gora for honom. Han var verkligen valdigt hjalpsam och hjalpte oss med billiga hostel.

Nu dor internet!
Ha de bast, jag onskar verkligen att mamma och Ida kunde komma och halsa pa mig, de ar sa saknade <3

Karleek

Barriarrevet

Nu har jag äntligen hittat hit igen, Efter en spännande korvgryta är vi mätta och belåtna och nu hittat till internet igen.

Igår var en gryme dag, i torsdags kände vi att det var dags att boka in barriärrevet och så blev det. En tur mot Greenisland, med snorkling, två provdyk och en liten tur på ön. 

Klockan stod på 6 på morgonen och halv 8 satt vi i segelbåten, kaffe och muffins till frukost och sen en mysig tur på 2h till Greenisland, där vi snorkla i kanske 30min innan det var dags för vårat dyk, på med hela utrustningen som vägde en heldel, tyngder runt midjan och en tub som vägde massa, trodde aldrig jag skulle kunna flyta, och typ bli en sten på botten, men ack vad jag bedrog mig, det var en grym upplevelse, vi såg massa fiskar och korallrevet var grymt, hajar och Nemos och massa fint. Efter detta fick vi lunch de omtalade smorgasbordet, som vi tyckte var väldigt kul pga. det fina svenska låneordet. Nu fick vi ta oss in till ön, tyvärr han vi bara vara där i ungefär 20 min för att vi skulle göra ett till dyk.  Men vilket paradis de var, vita stränder,  jätte blått vatten och några solstolar! Det fanns ett hotell som var 5 stjärnigt och kostade 700dollar natten och ett rehabeliteringscenter för sköldpaddor eller något sånt!



















Nu gav vi oss ut på vårat andra dyk, de var ännu häftigare än de första, nu fick vi dyka utan att hålla instruktören i halsen om man ville, och man kände redan att man kunde allt lite bättre! Vi tog på lite grejer, tex en sjögurka, och koraller.

Sedan var det dags för hem segling, då det bjöds på ost och kex, vitt vin och kaka! Det var en riktigt fin dag, vi som dykt fick fina diplom och applåder.



Idag har vi haft en go slapp dag, vi har hangt vid lagunen och gottat oss, sen handlat och gjort mat, vi far se var kvallen tar oss ar radd for att det blir fotboll, men jag far gora de sa roligt som mojligt, ska jag nog losa ;)

Kärlek <3


Cairns

Nu sitter jag på McDonalds i cairns där man har fri wifi, så använder mobilen ingen hitt! Nu har vi varit här i 3 dagar, de är ungefär 35grader och lagom soligt :) havet är alldeles för långt ut tror de kallas eb så de är en stor pool kallad lagunen man badar i :) 2 morgonar har jag occh jep vart uppe vid 9 och sprungit sen tränat lite i utegymmet som finns längst strandpromenaden! Vi har nu bokat en vecka till på hostel här, och är lite inne på att skaffa en bil/van och dra runt i, vi får se hur de blir med det! Ska försöka hitta en data ngn dag då jag kan uppdatera ett bra inlägg! Längtar hem väldigt mkt tro det eller ej! Här är paradiset men borta bra men hemma bäst! Kärlek till er!

Utkast: Sept. 4, 2010

Nu är man gott sleten, fått lite mat i magen efter en hel dag runt i Sydney med Jesper. Anton och Oliver va ute igår och mycket trött imorse, jag och Jesper hade satt klockan på 10 för att få en hel dag!

Vi började dagen med att ta en promenad till kina marknaden. Vi kolla runt där ett tag sen promenerade vi mot hamnen.



vi gick och kolla på lite olika båtar utanför museet. Efter det gick vi till akvariet och wildworld man kunde köpa ett paket där man fick åka upp i tornet i Sydney, akvarie *2 och wildworld. Vi köpte detta, så nu hade vi väldigt mycket att göra denna dag! Först gick vi in i wildworld där alla djur man kan tänka sig finns I Australien fanns, nu har jag sett en koala! :D och mycket andra sköna djur, här är några av de:

 












Efter detta gick vi in i akvariet, där alla slags fiskar du kan tänka dig fanns. Det häftigaste här inne var en tunnel under vattnet där du såg alla fiskar i alla vinklar, hajar, sköldpaddor, rockor och mycket mer.




Denna bilden e speciellt tagen for stefan :)



Nu slängde vi i oss lite mat för att sedan sätta oss på en färja mot menly beach och det andra akvariet vi han dit 15min innan de stängde, det var väldigt litet så kanske onödigt att skyndat sig så, men ändå väldigt kul att sett det med. Vi satte oss på färjan tillbaka och promenera upp till tornet där vi mötte Anton och Oliver nu var klockan 19 ungefär. Det var riktgit coolt, allt var mörkt och alla byggnader tända. Efter det fick man se en film med stollar som rörde sig, kul! Promenad hem och nu är vi ny ätna, De är bara att ge sig på packningen nu, upp 04.00 för att bege oss till CAIRNS, värme och sol, barriärrev ;)

sa maste jag visa hur fint vi har det pa rummet :) lite fina tavlor!



PUSSAR & KRAAMAR <3


Harliga dagar!

Nu har jag precis hittat ner till recieptionen efter en fin middag, som Anton och Oliver stog för idag. Det har vart en lugn dag idag, vi förlängde med 3 nätter på hostelet imorse och fick byta rum. Nu har vi ett fyra rum så de e bara vi i ett rum  Vi har tittat lite på jobb och boenden, vi får se vad det blir av det hela. En kille från Sverige vi träffa rekomendera en marknad i chinatown, som var billigt, så vi tog oss dit! Det var grymt stort och man kunde tro att man typ kommit till Thailand, stånden på rad med kopior. Anton fick köpt sig en tröja till och Jesper ett par flipflop och mer strumpor. Efter lite mat tog jag och Jesper en riktigt lång promenad ner till hamnen. Tog lite kort på operahuset och mös med kaffe.

Igår vad vi på en utflykt till Blue mountain med OZ experience. Det var en riktigt lyckad tripp. Upp 06.30 och hämta frukost på cafet, sen ner till bussen, vi hade en stört skön guid som kallade sig smoky! Han prata konstant hela vägen, 1.30h Första stoppet var kängrur, riktigt NICE, nu har man sett en sådan!







Efter det var det fika stop, sen vidare till blue mountain, på vägen dit berättar han för oss att 8 av de 10 farligaste spindlarna finns här och massa farlige ormar, väldigt tur att han talade om de så vi slapp oroa oss ;) Tyvärr fick vi inte se alla de farliga spindlarna eller ormar, eller kanske skönt?! Promenaden ner i blue mountain var gryym, vattenfall, grym natur och sjukt många trappsteg att ta sig ner och upp för, det var en engelsk tant som höll på att avlida av den ansträngande promenaden.. Smoky hade mycket att berätta och var verkligen en grym guid. Det blev lunch när vi kom upp igen sedan iväg tilll nästa ställe, en annan sida av blue mountain. Man gick ner 1000 trappsteg i en regnskog, och såg det tre systrana, tre bergstoppar, sen åkte vi världens brantaste tåg upp, det lutade 55grader. Efter denna dag somnade alla stenhårt på bussen hem. En fin carbonara middag och avsluta kvällen med ett jätta långt skype samtal med mamma och Ida sen ringde pappa efter det, därför blev det inget uppdaterat igår! Jag saknar er så mycket.



 



























 

LOVE YOU


RSS 2.0