New york och min bästa kompis

Hallojsan allesammans, New york är så underbart! Vi landande efter många om och men 11.30 i New jersey i måndags, där stog Daniel, en släkting till Jesper och väntade på oss, vi landade 6 timmar senare än planerat, pga förseningar, våra väskor hade flygit med ett annat plan än oss, så det tog 2h innan vi visste vart det var, vi fick dem inte för än Tisdagen levererade till Anna.

Måndagen var vi hos Daniel åt lunch och middag med honom och hans fru. Vi somna i flera timmar på dagen. Vi hade riktigt mysigt! På kvällen åkte vi till en glassbar och åt glass! På tisdagen gick vi upp 5.45 och åkte till ett träsk och såg på sköldpaddor. Det var ett träsk alldeles nära deras hus. Sedan blev det frukost på ett cafe. Vid 10 tog vi tåget till ANNNAAAA! Det var en sånn underbar känsla att träffa henne. Vi har det så mysigt här. Vi har shoppat så mycket redan. Tisdagen var vi med hennes små barn, så sööta! Onsdagen åkte jag och Jesper in till New york när Anna jobba sedan kom hon in vid 18 tiden och vi gick på Mamma mia på Broadway, den var GRYM!

Torsdagen var vi här hos Anna i Garden city, var lite på shopping centret här och sedan hade vi middag med hennes värd familj, och på kvällen var vi barnvakt :) Freedagen åkte vi och barnen till stranden fika och gick promenad. Sedan hämta vi den äldre vid skolan och var på lekplatsen till 4 tiden. På kvällen gick vi på Baseball, mets - Phillis. Det var en lång match, men det var en riktigt mysig kväll.

Lördagen och söndagen har vi vart i City. Shoppat och Anna har guidat oss runt i stan. Idag kom Julia in och var med oss, så roligt att träffa henne med!! Helgen har verkligen varit kul och jag har så ömma fötter! Imorgon är också en röd dag, då det är någon speciell dag här. Så vi ska bara ta det lugnt sova länge, Anna ska klippa mitt hår och sedan får vi se vart dagen tar oss! Inte planerat så mycket! Hanna kommer kanske hit en stund med, så mysigt så!

Nu måste jag hoppa i säng, trött och lite förkyld!
Vi hörs snart igen, här kommer två fina bilder, mer i nästa inlägg :)


Annas underbara prinsessa!


central park med skylinen i bakgrunden och min bästis kompis bredvid! :)

Älskar er, godnatt!

Aloha

Nu har sista dagen i Hawaii passerat och det är dax att åka till New york. Planet går imorgon bitti, så väskan är packad och snart dax att sova!

Honolulu var mycket trevligt, första dagen ägna vi på stranden, Hanna och Jesper surfa i 2h. På kvällen gick vi i stan och hyrde en bil för dagen efter. Vi hyrde den sista bilen i hela stan, då det var något speciellt som hände så allt var slut, det blev lite över vår prisklass, men det fick det bli. :)

Andra dagen tog vi bilen till en ranch där vi skulle rida i 2h i olika film inspelningar och grym natur, riktigt roligt och trötta ljumskar! Efter det blev det att kolla in lite stränder och bada sedan mot Pearl Harbor. Kolla lite i museet från andra världs kriget och ut över hamnen. Riktigt roligt. Tänker bara på den filmen, en av min favoriter!! Sedan var det dax att lämna tillbaka bilen, va där på minuten, stressade ihjäl oss och stoppa in kortet på samma tid vi hyrde den, bra jobbat!!

Sedan var det dax att åka till Big island, på morgonen gick jag ner och boka taxi, när vi kom ner med alla väskor stog det en limosin och väntade på oss... Vi alla bara kolla på varann, så frågade vi vad detta skulle kosta, men det var samma pris som vanligt. Det är inte varje dag man åker limo till flygplatsen.. :) Väl framme på Big island hyrde vi en bil för alla dagar redan på flygplatsen sedan blev det mat och handla, sen blev det bara en slappedag!

Igår åkte vi till världens mest aktiva vulkan, det blev en heldag i nationalparken. Kolla på lava som runnit ut i havet (alltså stelnat, så lava berg) Sedan gick vi en lava tub och kolla på varmakällor, påminde väldigt mycket om Nya zeeland, många kratrar var det med.

Idag skulle det surfa och solas, vi hyrde brädor och snorkel grejor och åkte till stranden. När vi kom dit, var det inga vågor alls och solen var långt ovanför molnen. Vi snorkla och det var riktigt fina fiskar. Sedan försökte de surfa en stund, men det gav inte så mycket. På kvällen åkte vi till stan kolla lite affärer och åt middag ute, sedan var det dax att packa väskan.


Strnden Waikiki Honolulu!


Ridning, här har det spelat in scener från Pearl harbor, gozilla, Lost och Jurassic park.


Grymt




Pearl harbor




Bilen vi hyrde..


Limon som hämta oss.


uppe i vulkan National parken.


lavaa


formats av vattnet!


Påväg till dagens surfing.


Sköldpaddan låg på stranden! <3

Det var allt för denna gången! Nu är det dax för New york, shopping och Anna Ekelund! Kommer bli så underbart.... Kan inte beskriva i ord hur kul det ska bli att träffa henne, hon är SAKNAD!! Får så hur mycket bus vi hittar på, inte så mycket planerat, det vi vet är Mammamia på broadway på onsdag!! resten får vii seee.
Nu är det slutspurten kvar, känns så konstigt att det är så nära  nu :)
Love you

Hawaii

Hej alla min kära där hemma!
Nu sitter jag sista kvällen i vår lägenhet i Maui, Hawaii är verkligen vackert, och vi har haft 4 goa dagar!

Las vegas var verkligen ett coolt ställe. Vi promenerade hela huvudgatan the strip och kolla alla sjuka hotell och bygnader! Det tog hela dagen och avslutade med att åka ner till downtown, när mörkret kom tog vi en promenad och kolla alla ljus och allt blinkade, vi såg en vattenshow och åkte upp i eifeltornet som fanns uppbygt som ett hotell, vi såg ut över hela Las vegas så coolt! Efter det spelade Hanna och Denise lite innan vi gick hem, inga jätte vinster direkt! Vi åkte också en grym bergochdalbana pappa rekomendera att åka som var en riktig hit.

Sedan åkte vi till San diego det tog en hel dag, när vi var framme på eftermiddagen strosade vi runt i hamnen och kolla!

I torsdags gick vi till Seaworld där det har massor av djur och shower, vi var på sjölejon, delfin, späckhuggare och husdjurs shower. Det var helt fantastiskt, jag ÄLSKAR såna shower. Favorit var späckhuggar showen så cool. Vi var där klockan 10.00 och lämna 18.00 så det blev en heldag.

I fredas morse lyfte planet till Hawaii och Maui ön. Vi var framme 10 på morgonen och dagen ägnades på stranden. Mycket go dag. På kvälleen gick vi en sjuuk lång promenad till mataffären och handla. Lördagen såg likadan ut. Vi sola och bada hela förmiddagen sedan blev det affärer och strosa runt hela eftermiddagen.

Nu var det dax för söndag och Jespers födelsedag! Jag hade fixat tårta med 21 ljus och hela familjen Burnelius var med i skype. Han fick ett halsband och en surflektion klockan 11.30 samma dag. Vi hade hyrt bil idag och imorgon. Så efter frukost hämta vi ut bilen och åkte till surfingen. Alla var så duktigaa. Fina bilder är tagna. Sedan åkte vi runt halva ön och kolla på all fin natur. Jesper fick välja helt själv hur han vill att sin kväll skulle se ut, och han valde tacos hemma i lägenheten, så vii hade en mysig kväll.

Idag har vi åkt resten av ön. Vi låg en liten stund på stranden annars har vi mest åkt bil. Mycket roligt att se. Klockan 18.00 lämna vi tillbaka bilen och åkte hem och packa och dona. Vi var med och Sjöng för Rasmus som fyllde 19 idag. Imorgon bitti lyfter planet till Honolulu där vi är i 2 dagar innan vi åker till Big island i 3dagar!


The strip


Eiffeltornet!


Vattenshowen uppifrån


Späckhuggare <3


rätta surflooken!


Dax för lektion


Hanna in action


Denise


Jepppe


Världens 3 störrsta träd. (enligt gubben på bänken) Men det var riktigt coolt!


Utsiikt!

Här fick ni lite smak prov på vad vi gjort, orkar och hinner inte lägga ut mer! Vi har redan 6gb bilder från bara USA, sjuukt många! Nu har vi bara 5 dagar kvaar på Hawaii innan vi drar till NY! :) tideen flyger fram.
Snart ses vi!
Pussar och kramar från Hawaii!
<3




Hollywood!

Hej Sverige!

Här är livet underbart. Vi har nu varit 3 nätter i Los angeles det har vart kanon.

I torsdags körde vi till LA, vi stanna och åt frukost i en dansk stad som hette Solvang. Efter det körde vi till Sant barbara och gick lite istan där. Efter det bar det av till Malibu, och kolla in two and a half man. Sedan lite middag innan vi checka in på vårat hostel i Hollywood. Vi tog en promenad till the walk of fameoch kolla och tog en bit mat innan vi gav oss hem för natten.

I fredas så blev det the walk of fame, sedan Sant monica och den långa stranden där. Efter det gav vi oss av till Beverlly hills. Helt sjuka bilar stog parkerade överallt. När vi gått på shopping gatorna där tog vi bussen hem och hämta bilen och åkte på kändis span. Åkte till fleras hus och kolla. Playboy mansion, Madonna, Christina Aguilera, Brad pitt och många fler. Riktigt kul trotts att det har stora murrar runt. Sedan hade vi bara en mysig kväll på hostelet.

I Lördags gav vi oss av till Universal studios. Vi var där 9 på morgonen och åkte hem 19.00, en riktig hel dag. Vi åkte tåg igenom massa studior och ställen de använder när de filmar. Sedan var det massa olika 3D och 4D filmer vi såg. Vi träffa också djur det använde när de filmar och mycket annat roligt! Riktigt fräckt, vad lurad man blir när man ser film egentligen.

Igår checka vi ut från hostelet och gav oss av till Newport beach, där vi sola i 1h sedan begav vi oss till Laguna beach, vi åt lunch och gick och shoppa sedan började vi köra mot Death vally, Vi tog in på ett motel 3h innan vi var framme.

Idag körde vi till Death vally, vi har gått 85.5meter under havsnivån där det var fullt med salt på hela marken sedan gått på sand dynor och gått i uttorkad vattenfall. Nu är vi framme i Vegas! Vi bor på ett gigantiskt hotell. Imorgon ska vi ut och göra vegas osäkert, allt lyser detta stället är sjukt! Vi har cirkus, karuseller, bungyjump och såklart casino på hotellet, gaaaalet!


Vår bil


Malibu


The Walk of fame


Denise platta Jespers hår, så lååååååååångt...




Universal studios


desperate housewifes


Laguna beach


85.5m under vattennivån


Sanddynor, Hanna och Jeppe göra fina konster


Här har det vart vatten innan.

Nu är det inte långt kvar tills vi är hemma! Tänker på er varje dag.. Resan kan inte ha ett bättre slut, det är underbart verkligen, snart är det Hawaii och NY :)
Hörs snart
Love!


California here we come!

Våran 12 h flygning gick jätte bra och smidigt, och komma in i landet var inga problem över huvudtaget! Vi var trötta som bara den som somna när vi kom till hotellet. När vi vanka igen gick vi och åt och kolla lite. Sedan blev det en slappe kväll.

Klockan 13.00 kom Hanna och Denise. Såå UNDERBART att träffa dem. Vi åkte till hostelet vi skulle bo på och sedan blev det stan käka och handla. Vi har hyrt en fin röd hyundai som ska ta oss till San diego. Igår var vi först ute på fängelset Alkatraz och sedan åkte vi världens sicksackigaste väg haha.. Efter det körde vi över golden gate och tog kort! Riktigt kul. På eftermiddan/kvällen åkte vi cabel car igenom SF sedan gick i stan lite innan det blev taxi tillbaka.

Idag började road tripen mot LA, vi hade många stop att göra. gray whale cove, half moon bay, santa cruz, caramel, big sur, san miguel. Vägen var avstängd när vi kört riktigt långt på rout 1 så vi fick vända i ca 1.5h innan vi kom in på en annan väg. Nu är vi på ett motell längst vägen och det är dax att sova för att kunna gå upp och köra i tid imorgon.

Här kommer lite smak prov på vad vi gjort!




Hanna fast i Alkatrazz :D


Cable car/spårvagn


Half moon bay


Big sur


Big sur


Solnedgång!

Imorgon blir det ´Santa maria, Malibu och säkert något mer innan LA där vi stannar till Söndag sen bär det av till Las vegas baby!

Det var allt för ikväll dax att sova. Riktigt tröttta!
Love you guys



Lämnar Sagen om ringen och drar till Kalifonien!

Nu är det bara några timmar tills vi ska vara på flygplatsen och flyga till San fransisco. Nya zeeland har verkligen varit fantastiskt och är helt klart mitt favorit land!

Den senaste veckan sen vi lämna de kära vännerna i Taupo, har vi åkt mot Auckland i lugnt tempo, första stoppet var Rotorua, där hade vi det regnigt och riktigt tråkigt väder,vi stanna där i två dagar, vi gick guidad tur i ett maui område! Mycket kul och kokade käller och grejsrar överallt, det lukta fis i hela stan. Vi kollade på ett uppträdande av mauerna.

Efter Rotorua hade vi tänkt att åka ut till Whitisland, men det är väldigt väderberoende och vädret var ju som sagt inte på topp, så vi fick skippa det tyvärr. Så turen gick till Matamata och Hobbiton. Där Hobbitarna bor i sagan om ringen. Vi hade sån tur, de spelade in bilbos bok just nu så de hade spelat in innan och hade uppehåll nu och ska snart spela in igen, så vi kunde inte komma bättre, Tyvärr fick vi skriva på att vi inte fick lägga ut bilder på nätet så inga bilder får ni se.. Ni får vänta tills jag är hemma. Det var riktigt coolt. När den guidad turen var klar åkte vi till ett vattenfall och gick en promenad, riiktigt maffigt! Sedan åkte vi mot Auckland, stanna längs vattnat och sov sedan fortsatte till Aucklands zoo, där vi såg kiwi fågeln, fast det var mest afrikanska djur. haha! Mysig dag.

Vi åkte till en camping en bit utanför Auckland och bara 10min från flygplatsen. Vi tog 2 nätter med bilen och sen sista natten i en cabin då vi lämnat bilen. Första dagen gick mest åt att packa väskor och städa bilen. På lördag morgon lämna vi bilen sedan gick vi i stan hela dagen. Åkte upp i deras höga torn och kolla ut över staden och shoppa! Kanon dag. Idag har vi precis packat ihop våra väskor och checkat ut, om 3 timmer kommer en taxi och hämtar oss. Vi sitter i tv rummet nu. Gör lite lunch innan vi blir hämtade. Sedan blir det en 12 h flygresa....


kokande vatten 112grader!


Maui dans


Gejser.


Jag och alla barn mata lamm <3


maffigt


Jesper högst upp i tornet :)

Det var allt för denna gången. Om ni vill se mer bilder hänvisar jag till Jesper facebook där han har lagt upp massa bilder!

Vi hörs i USA nästa gång, snart är vi hemma!!
Love

RSS 2.0