National park och Paradise beach!

Nu sitter jag i min camping stol vid ett ställe vid namn snowy river, dåligt med snö här, så tycker namnet inte riktigt uppfyller vad det borde.. Iallafall har vi tat in på en camping här och när jag går in i officet och ska betala för en natt frågar han om hur våra resplaner ser ut, jag och Jesper har inte riktgt något svar på det, då undrade han om vi ville plocka majs, de behövde folk och vi fick jobba hur länge vi ville och börja när vi ville, rätt bra tycker vi, fast vi ska tänka på det över natten innan vi tar några beslut!

Nu ska jag berätta om vad vi gjort, många oroliga SMS ramla in imorse då vi nte haft mottagning på en hel vecka. Tecknnigen är verkligen sämst i detta landet. I onsdags efter några dagar körande, körde vi ner i Australiens populäraste National park, vi förstår att den var det för den var så fin och det var så mysigt, vi ville stannat där i 3 nätter men det fick vi inte, då utläningar inte fick vara där mer än 2 nätter.. konstig regel tyckte vi först men sen så förstog vi ändå, det var typ fullt med folk och gick knappt att få plats, tänk då om alla turister också skulle sranna där i veckor då skulle inte Australiensarna ha en chans att få camping plats, så vi fick utnytja dessa 3 dagarna så gott vi kunde. Vi gick många mil dessa dagar, besteg ett berg många utkiksplatser och sol och bad på de vackra stränderna! Lovely

På fredag eftermiddag åkte vi ur parken och sov på en rastplats precis utanför och sedan på lördag åkte vi till the 90 mile beach, en ända lång sandstrand med gratis camping areaor längst hela, vi stanna på paradise beach i 2 nätter, vi har haft strålande sol hela tiden och bara gottat oss, våra dagar är riktigt jobbiga ;) Nu har vi precis lämnat paradise beach och beger oss uppåt mot Sydney och vidare, fast vi får nu se om vi blir kvar här eller inte och jobbar ihop några dollar!


stranden vid campingen!


utsikten från berget!




utsikten från andra sidan berget!


Cool sten!






den här lille kompisen kom gående över vägen påväg ut ut parken..


mys efter middag :)


paradise beach!




Nu är det middag! Hörs snart igen. Massa kramar


Melbourne, tennis och solsken!

Tjena mittbena!

Nu är vi i Melourne (igen). Vi åkte från Erik i onsdags efter en fin dag på stranden och avskeds middag för Anton i tisdags som nu är hemma och begav oss till ett vindistrikt 5mil utanför Adelaide, inte vilket vindistrikt som hellst utan Australien störrsta Barossa vally. Vi kom dit i onsdags eftermiddag och Jesper mådde inte så bra så vi begav oss till en rastplats och tog det lugnt!

 

På torsdagen hade vi en lugn och mysig morgon sen gav vi oss av till en information och fick lite info av vad vi borde se, vi promenera lite i stan sen åkte vi till en nationalpark där vi käka lunch åkte till en utsikt och en sjö. Utsikten var inte alls bra man såg nästan inget alls men det blev en väldigt mysig dag, bara lilla jeppe som vad lite hängig men vi höll ett lugnt tempo. Vi sov på samma rastplats igen. Fredagen så åkte vi en turist drive runt Barossa vally, detta var mycket fräckare, vinbuskar uppradade så långt ögat kunde nå! Jag mådde inte heller så bra denna dag, så Jespers goa förkylning hoppat på mig, öm i hela kroppen… Vi åt lite goa pannkakor till lunch sen körde vi en liten bit mot Melbourne, vi stanna på en rastplats åt middag och bädda ner oss med en film. Lördagen ägna vi mesta delen av dagen i bilen, vi sov länge och slappade, kom nog inte iväg för än 13. Vi stanna lite i ngn stad annars körde vi, vid 18 stanna vi på en rastplats och gjorde middag, men det var inte alls trevligt där så efter maten bestämde vi att leta efter en ny, efter bara några kilometer kom det en camping som bara kosta 16dollar, personalen var så mysig, gubben ville inte sluta prata med oss, fick berätta hela vår resa, haha, vi fick duscha tvättat och städat, så det var riktigt skönt med camping!

 

På söndagen hitta vi fram till Melbourne, vi stanna på en bra rastplats vi vart på innan! Eftermiddagen blev middag skypa med alla möjliga, sen las vi oss för att gå upp och kanske få tag på biljetter till Robin Söderlings match idag som startade 11 imorse.

 

Till idag, jag vaknar upp i panik och kommer på att mobilen ställt om sig till svensk tid så väckar klockan inte ringt, klockan var 9.30, vi bara hoppa fram i framsättet och körde. Vi tog första bästa parkerings hus och gick till arenerna, vi var sena så vi köpte biljetter för att gå in på området, då man såg matchen på storbild istället, han åkte ut så det var riktigt segt! Vi var där inne hela dagen fram till 18, såg på olika matcher gick runt i alla olika tält, det fanns 21 olika planer man hade tillträde till alla utom de två stora arenerna. Vi såg Nadal värma upp, yeeey! När vi går tillbaka till bilen och stoppar i vårt kort i biljettautomaten så står det att det kostar 85dollar, HEELT SJUKT! Där gick 600kr för att parkera bilen! Riktigt segt, menmen, det kostar att ligga på topp!

 

Imorgon tar vi nog en slapp dag på stranden sen tror jag sakta men säkert vi rullar uppåt! Tråkigt att Robin åkte ut annars hade vi nog stannat och följt honom, men nu lämnar vi nog Melbourne igen.


solig dag i Adelaide :)


Barossa Vally


vindruver :)


en skit läskig spiindel!


mysig sjöö






tennis :)


vår fina frukost, så går det när man inte har huvudet med sigm en halv pommes och kaffe, haha


Nagal






min kock gör mig en sin middag :) <3

Jag måste med berätta att vi bokat massa biljetter nu med! I mitten av april kommer vi åka till Nya zeeland, sen 1maj så flyger vi till San Fransisco och ska åka road trip San fransisco-Las vegas-San diego i ungefär 2 veckor sen flyger vi till Hawaii i ungefär 1 vecka detta gör vi med två vänner Hanna och Denise. Efter det flyger vi till New york och hälsar på Anna :D Efter det flyger vi HEM!

Ska meed tacka alla som läser och komenterar min blogg tycker det är så roligt! Ni är underbara :)

Nu är det te och kaka :)

Massa kramaaar


Great ocean road!

2100 kort, 4 stater, 10000 myggbet, 882mil senare är vi nu i Adelaide. Här Bor en gammal klasskompis Erik Brinde och Anton är inneboende hos honom ett tag framöver. Vi är här och hälsar på någon/några nätter.

Vi har nu kört Great ocean road, det har verkligen vart underbart, nu i efterhand får man allt säga att vädret varit helt okej, men i början trodde vi inte de skulle gå. Regningt dimmigt och blåsigt, kändes som ingen ide att åka denna väg i denna dimma, men efter 3 dagar med skitväder så vände det, sista natten blåste det så jag trodde bilen skulle välta, men när vi vakna på morgonen så stog solen och vänta på oss. Så mycket mysiga städer och sånna vyer, har riktiga paradis kort. Det var utsikts plaster var 300meter, man kunde liksom inte stanna överallt då hade man inte kommit någon vart.

Vi var riktigt inne på att jobba också jag hade mailat om ett frukt jobb och vi skulle dit idag, när vi var utanför ställde vi oss frågan, vill vi verkligen jobba och behöver vi det, vi kom vram till NEJ! Så det blev inget jobb framöver, vi ska njuta av allt ett tag till, som de ser ut nu så drar vi till nya zeeland i mitten av april och sedan till USA. Kommer bli en grym resa!

Här kommer bilder från Great ocean road, yeeaah!






såå coolt


vägen, verkligen längst vattnet :)


mäktigt vattenfall :)


vacker solnedgång vid vår camping :)


vaknar upp till fina kängrur :)


paradiis


:)


12 apostles







London bridge


myys


fin fyyr!




mys surfing på stranden :)


såå vacker solnedgång över campingen :)

njuuut av mina vackra kort nu, dax för oss att sova efter mys kväll med alla grabbar med monopol och chips:)
Imorgon ska vi nog ta en slapp dag på stranden :) Bloggar snart igen, loveee

Puss&kram



Jan. 9, 2011

Heej Sverige, USA och alla andra ställen min blogg läses ifrån! :D

Nu sitter jag och mitt hjärta på en rastplats utanför Melbourne, Idag har vart en tung dag! Efter en mysig morgon shopping på marknad och en go lunch skulle Familjen Burnelius åka hem, tiiime to saay goodbyee, deta var inget roligt alls bara jobbigt! När de kommit iväg blev det väldigt tomt. Vi satte oss och planera lite sen åkte vi några mil väster ut innan vi stanna här. Vi ska nu åka Australiens finaste väg, Greeat ocean road! Vi ska nog åka mot Adelaide där jag kanske ska simma med delfiner, sen ska vi kolla på lite jobb, hade varit roligt att testa ngt fruktplock eller liknanade!

Sist jag bloggade satt jag ju uppe på Blue mountain och skulle gå promenad där uppe! Jag kan säga att det var ingen liten promenad vi hamna på, utan den längsta man kunde gå, vi gick i närmare 4h, det var så vackert, vi hade tyvär otur med dimma så vi hade dålig sikt på utsikts ställerna, men det var fantastiskt ändå. Efter promenaden blev det lunch på ett fint cafe vid målgången, sedan åkte vi till de omtalade "the three sister", där åkte vi världens brantaste tåg sedan sky rail, återigen så hade vi ingen sikt så man såg bara ett av bergen. Vi åkte sedan nerråt och stanna på en riktigt mysig rastplats där det bodde massa kängrur så mysigt. :) Dagen därpå åkte vi till en stad som hette Batemans bay där vi hitta en mysog camping, vi tog en runda istan sen hade vi en jätte mysig grill kväll! På morgonen gick jag och Helena i lite affärer innan vi hade en riktigt lång dag i bilen, två mysiga stop. Vi stanna till och sov på en rastplats sen körde vi vidare tidigt på morgonen.

Vid 12 var vi framme på Philipisland, en riktigt fin ö utanför Melbourne. Vi tog in på en camping sen gick vi en grym promenad i en koala park, massa slöa koaler i träden! Italiensk resturang till middag och sen till Pingvinparad, det var coolt! 1534 pingviner sprang upp ur vattnet till sina bon samtidigt i flockar :) Dagen därpå gick bilarna mot Melbourne, fam Bs husbil lämmnades tillbaka och vi hade hotell i 2 dagar. Vi gick till esplanaden och åt middag och kolla solnedgången, riktigt myyysigt! Sen skypa jag med mamma och hela la familjaa i 1h <3

Lördagen blev en heldag i Melbourne, vi åkte turist buss, gick på marknad, åt kina mat åkte upp i högsta tornet och såg ut över hela stan sedan blev det taxi hem och en riktigt mys kväll med monopol och myys, det var sista kvällen innan de skulle åka hem.

 
trappor överallt i blue mountain












sötaste med barnet i säcken :) bodde på samma campind som oss ;)


lunch stop vid en strand.


frukoost :)


philipisland


piren vid melbourne


Helena håller solen! :)




underbar middag :)'


maarknaad


utsikt öveer melbourne.


ha de så himla braa, hörs snart igen <3


Noosa till Sydney

Heej där hemma, nu sitter jag på en parkering uppe på Blue mountain, imorgon bitti ska vi gå den långa vandringen i trapporna som vi gjorde förra gången vi var i Sydney. Det ska bli roligt det är så vackert här. Campingen var full så inatt bor vi på en parkering. Vi lyckas göra det lika mysigt!

Efter Noosa gick bilarna till Surfers paradise, vi hade sånt sjukt regnväder genom Brisbane, det var helt sjukt verkligen! Men vi klara oss igenom det, Byron bay blev stoppet för natten, här var också campingarna fulla så det fick bli rast plats. Vi ägnade hela nästa dag i Byron ett mycket fint ställe. Stranden var lång och byn mysig! På eftermiddagen fortsatte vi en bit nerråt och tog in på en camping, riktigt skönt med dusch och tvätt, var ett tagsen vill jag säga.

På morgonen när vi drar oss iväg så bromsar bilen in och vi tror att bromsarna låst sig, vi testar och grejar och kommer fram till att det inte är det. Vi kör ner till Coffs harbour och tar in på en camping, Jesper och Peter åker till Toyota och lämnar in bilen det var hjälpsamma och tog emot den direkt. Vi åkte ner till stranden och gotta oss det var riktigt mysigt här, hade aldrig hört om detta stället men jag gilla det mycket! På morgonen när vi åt frukost så säger Peter att han bokat att vi ska hoppa skydive klockan 16.00, vi blev eld och lågor! Dagen ägnade vi på stranden, Jesper och Rasmus hyrde surfing brädor och surfa. Vid 15.00 åkte vi till Toyota och bilern var klar, helt fantastiskt att det gick så snabbt. Back on tack.. Dags att åka till flygplatsen, jag var coollugn hela tiden och allt kändes så braa. Väl högst uppe i planet och jag fattar att vi ska hoppa ut här så blev jag riktigt nervös men jag hade ju ingen chans att tveka. Det kan varit det fräckaste jag gjort. Jag kan inte beskriva känslan. Efter hoppet så satte vi oss i bilarna och körde vidare någon timme så vi skulle hinna fram till Sydney innan 12 slaget.. haha

Nyårsaftons morgon körde vi 3 h innan vi var framme och hitta till en camping som var full men det knödde in oss ändå, vi bodde i ens garage. Kvällen till ära blev faktiskt sådär, vi var i Antons hotell rum innan konserten, sedan höll spelning på till 03.00 det var alldelles för mycket remix och dunkadunk, men det var ändå riktigt cool upplevelse men med facit i hand så kanske man hellre sett Harbour bridge.

Nyårsdagen blev seeightsing i Sydney, vi visa familjen runt hela, det var riktigt mysigt, åt italiensk resturang och åkte färja till manly och såg hela hamnen i mörker från havet, riktigt fint! Vi var rätt trötta allihopa efter en natt med lite sömn, men vi kämpa på bra ändå.

Idag va vi en stund på Bondibeach och sa Hejdå till Fam Gustafsson sen åkte vi upp hit till Blue mountain, vi blev så sena så vi kände att vi inte han gå så det blev middag och mys och promenaden blir imorgon bitti.

Här kommer lite härliga bilder från coff och Nyår, kan inte lägga in allt tar för lång tid fall jag vill. Ni får se när jag kommer hem!




riktiig dröm utsikt


skrattar så jag dör när jag ser denna, hahaha


Rasse


galeeenpanna


bjudit in grannarna på kvälls fika ;)


utsikten när vi hoppa


Dax förr Guetta


2011




mycket människor var det..


SYDNEY. :) Så vackert!


operahuset från havet


Bron i mörker (tyvär blir inte korten så bra)

Som sagt har jag så mycket mer men det tar mig en evighet, den som spar....

Hoppas ni haft en underbar nyår och får ett underbaart 2011.

All kärlek till er
xoxo


RSS 2.0