Dagbok från den första veckan.

Nu så ska jag bjuda på lite mer bilder och berätta vad vi har gjort! 

Vi landade i torsdags, Jesper mådde inte så bra efter flygresan, jetleg och ätit väldigt lite. Efter att fått i sig lite mat så var han på fötterna igen, sköönt! Vi hämta ut bilen, det låg riktigt nära flygplatsen och allt gick smidigt! Bilen var perfekt. Vi tog in på en camping med en gång, gjorde middag och typ somna! Var så trötta..

 

Dag 1 Fredag

Vi lämnade camping vid 12, och åkte in i Christchurch, hela stan var stängd pga jordbeväningen. Vi hade probelm att ta oss ur stan för vägarna va avstängda. Vi gick runt och kolla på alla förstörda hus sen tog vi oss till ett köpcentrum utanför stan och strosa lite. Sedan drog vi oss en bit norr ut innan vi stannade på en rastplats för natten. Vid 10 tiden kom det en gubbe och knacka på bilen. Då kunde vi inte stå där pga att vatten nivån kunde höjas hela vägen upp till parkeringen, men han var så trevlig och visa oss ett annat ställe vi kunde stå på! Så trevlig!



vår fina bil


Allt sönder :( Så hemskt!



Dag 2 Lördag

Vi vaknade upp av att det var så ljust, så kolla jag på klockan -12, shiiit va länge vi soviiit! Jetlget hade inte gått över. Hhaha. Vi körde på den så kallade inland scenic road som går ner mot Queenstown. Verkligen vacker. Vi stanna och fika på ett mysigt ställe. Sedan körde vi till en flod som var helt knall blå och där fanns en promenad till en utsikt på 1h där man såg mount Hutt. Vi gick den promenaden. Mycket mysigt. När vi kom ner letade vi upp en rast plats åt middag och somna gott!



Godmorgon underbara dag!


happpy


Blått och underbart!


Vackert


 

Dag 3 Söndag

Vi forsatte färden nerråt. Stanna i en liten stad handla och promenera sedan till en sjö Lake Tekapo. Mycket fiiint! Blåsigt och kallt bara vi fika och tog massa koort, som jag gjort hela tideen! Vi åkte sedan mot Mount Cook (NZ högsta berg). Men vi stanna på en camping nedanför och bestämde för att åka upp imorgon. Vi städa, diska och gjorde middag!



Lake Tekapo




mumms
 


Dag 4 Måndag

När vi vakna regnade det och det var så grått och dimmigt! Typiskt när vi skulle kolla på berg… Jag tog en dusch, riktigt kallt att ta av sig innan man kom in i duschen, burrrr! Sedan åt vi frukost och checka ut ur campingen. Vi åkte upp till Mount cook village, tyvärr såg man inte mycket utan vi gick inne på ”museet” och kolla lite sen åkte vi och kolla på NZ störrsta glaciär och en sjö! Riktigt fräckt! Vi hoppade sedan in i bilen och började köra mot QT, stanna en bit innan gjorde middag och soov!



på väg upp till Mt cook




Gläciären är bakom, men man ser den knappt! Sjön har bildats pga att glaciären smälter!


isblock som flyter runt! 



 

Dag 5 Tisdag

Vi vaknade upp till strålande sol efter en mycket kall natt! Vi körde genom ”lindis pass” det var grymt fint, alper och kullar och får överallt! Efter många stopp på utsiktsplatser så stanna vi i en stad, handla, tanka och fika vid en mysig sjö. Sedan fortsatte vi. Vi stanna vid ett Bungyjump ställe och kolla när några hoppa! Blev sugen, fast avstod… Sean åkte vi in i QT, grymt mysigt stad. Det är som att vara i en alpby, LOVE IT! Vi gick i stan och kolla satte oss en stund på Mcdonalds sedan letade vi upp en parkering att stå på!




 


Dag 6 Onsdag

Vi gick upp vid 9 åt frukost sen gick till stan. Gick runt och kolla läget! Vi bokade att åka Speedboat klockan 16.00, wihoo! Vi åkte och checka in på en camping, då det var dags för dusch och fyläla vatten och ha ström! Vi gick ner till Speedboaten med tyvärr vad det för få bokade just våran tid så vi blev flyttade till imorgon bitti klockan 10, så det blir det snabb båt.. Nu är det dags för middag och sen får vi se vad vi hittar på!



Queenstown! Jag har så mycket mer fina bilder. Skulle kunna sitta här hela natten. Men tyvärr får det räcka här! :) 


Imorgon efter speedboaten ska vi åka upp till ett ställe där de spela in stället isengard i sagan om ringen och gå en promenad i den National parken. Ska bli riktigt kul, hoppas vädret är med oss, blir så kallt annars!! Sedan är det dags att vända och åka uppåt med väst kusten, gå på gläciärer och massa annat trevligt!

 

Det är grymt häär, känns som man är med i sagan om ringen!
Hörs snart <3


Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Tack Therese för att du skriver och lägger upp bilder, det är så roligt att följa. Det verkar så härligt och ni har det så bra. Ser fram emot visning av alla bilder hemma. Love you. Kram till er båda :-)

2011-04-06 @ 08:29:22
Postat av: mormoroch morfar

Verkligen härliga bilder! Underbart att ni får uppleva så mycket. Var rädda om Er!

KRAMAR i massor

2011-04-06 @ 11:50:47
Postat av: Helena

Vad skönt det är att ni har det så bra! Njut för oss också. Det ser helt fantastiskt ut, och bilen är ju jätte fin! Puss och kram till er båda två <3

2011-04-06 @ 12:22:57
Postat av: Noah

Låter som ett fantastiskt land som man skulle vilja komma till!Kram på er båda!/Madeleine

2011-04-06 @ 14:40:50
Postat av: Ewa

Fantastiska bilder - det är så kul att följa din blogg.

Kram från oss

2011-04-06 @ 14:54:21
Postat av: Jennifer

vackert! hoppas att ni har det bra! kramar

2011-04-06 @ 14:58:00
Postat av: Susanne

Underbar läsning när man har kommit hem från en arbetsdag här hemma i Kungälv. Kramar Susanne

Jag jag tackat för kortet vi fick av Er förresten???Hade prata och skojat om dessa kort bara någon dag innan det damp ner i brevlådan. Ni är ju helt underbara som tänker på oss...Stort TACK!!

2011-04-06 @ 18:09:03
Postat av: Susanne

Underbar läsning när man har kommit hem från en arbetsdag här hemma i Kungälv. Kramar Susanne

Jag jag tackat för kortet vi fick av Er förresten???Hade prata och skojat om dessa kort bara någon dag innan det damp ner i brevlådan. Ni är ju helt underbara som tänker på oss...Stort TACK!!

2011-04-06 @ 18:09:44
Postat av: Hanna

fasen va fräckt! :)

2011-04-13 @ 17:54:38
URL: http://hannadotevall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0